"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

30.8.10

Σεπτέμβρης, ο μήνας της ανανέωσης!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο μήνας Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου ενώ, άλλοι χαρακτηρίζουν αυτόν ως τον μήνα της ανανέωσης και της αλλαγής.

Αναμενόμενο θα σκεφτούμε αφού στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, είχαμε την δυνατότητα να απαλλαγούμε από το καθημερινό άγχος, να ξεκουραστούμε, να νιώσουμε ανάλαφροι χωρίς έννοιες και προβληματισμούς, να διασκεδάσουμε, να επισκεφτούμε επιθυμητούς προορισμούς, να συναντήσουμε ανθρώπους, να ανακαλύψουμε κάτι μοναδικό και να απολαύσουμε κάθε στιγμή ως ξεχωριστή.

Πραγματικά, ο χρόνος των καλοκαιρινών διακοπών ήταν ικανός να μας βοηθήσει ώστε να αντικρίσουμε την ζωή με πιο θετική ματιά ξαναβρίσκοντας την αισιοδοξία που είχαμε λησμονήσει τους μήνες που πέρασαν.

Επιστρέφοντας λοιπόν στους καθημερινούς ρυθμούς μας, ίσως να νιώθουμε ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε σε κάποιες σημαντικές και ευχάριστες αλλαγές. Έτσι, πολύ εύκολα θα αποφασίσουμε να ανακαινίσουμε το σπίτι, να αλλάξουμε την γκαρνταρόμπα, να κλείσουμε μια νέα συνεργασία, να πάρουμε εκείνη την προαγωγή που περιμέναμε, να ορίσουμε νέους στόχους και να καταστρώσουμε τα μεγαλόπνοα σχέδια μας για το άμεσο μέλλον ή πολύ απλά να αλλάξουμε ριζικά την ζωή μας!

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι την περίοδο που ξεκινά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θέλουμε να συμβούν στην ζωή μας!

Βασιλική Βενέτη
Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: